preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

 

Vijesti PŠ Kešinci
Pomozi i razveseli

       Ove školske godine učenici i učitelji razredne nastave naše škole započeli su projekt Pomozi i razveseli, koji za cilj ima promicati humanitarne vrijednosti i osobnu odgovornost življenja u zajednici.

Projektu su se pridružili i učenici i nastavnici predmetne nastave.
Projekt će educirati, poticati važnost i usađivati vrijednosti koje promiče humanitarna pomoć. Stvarati navike brige za naš okoliš i razvijati osobnu odgovornost za očuvanje prirodnih resursa. Učenici će sudjelovati u humanitarnim aktivnostima u svojim razrednim odjelima i doprinositi društvenoj solidarnosti.
Planirane aktivnosti ostvarivat će se uz podršku roditelja i šire obitelji.

„Nitko nikada nije postao siromašan davanjem.“ (Anne Frank)

 

 

 

 

https://sites.google.com/view/semeljci-projekt/pomozi-i-razveseli 

Slovarica mojeg zavičaja

Zavičajni rječnik

GROFOVI I GROFICE NA JEDAN DAN

GROFOVI I GROFICE NA JEDAN DAN

Edukativnim su se cjelodnevnim izletom u Jastrebarsko i Draganić četvrtaši PŠ Kešinci zajedno s polaznicima PŠ Mrzović na jedan dan vratili u povijest, gotovo 300 godina unatrag! Već su po dolasku na karlovačko područje, prošle srijede, 14. svibnja, razgledali stari dvorac grofofaErdödy, smješten u lijepome perivoju u Jastrebarskom, da bi se potom uputili u crkvu svetog Jurja u Budrovcima i na zanimljivo barokno imanje Contessa s kurijom.

Boraveći u posjetu znamenitostima djeca su s pozornošću slušala priče o životu aristokracije u dvorcima, hrabrim vitezovima i mladim damama, ali i njihovim kočijama, balovima i dvorskim kuhinjama. Malim je Slavoncima najveći doživljaj bila kurija i bogata odaja s raskošnim haljinama i kostimima dvorskih uzvanika ili osoblja, što su ih i sami s oduševljenjem odijevali. Za svečanim su se stolom i uz svijeće nakon toga prepustili slastima pravog ručka za grofove i grofice, kako se pripremalo i objedovalo u 17. stoljeću. Na imanju Contessakešinački su i mrzovićki školarci vidjeli još plemenite bijele lipicance, čuli romantičnu legendu o mladom kraljeviću, vili i konju, a u bajkovitom se krajoliku, osim prepuštanja mašti, nisu zaboravili ni fotografirati.

Put kući uslijedio je, čini se, prebrzo. Ipak, uz igru i zabavu male su glavice puno toga zapamtile, panoramski se u povratku razgledavao Karlovac, a nova su znanja o tome kako se živjelo u barokno doba u srcu naše domovine ponijele kući.  

Fotografije možete pogledati ovdje.

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


 


Tražilicaučilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju