preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

Povijest naše škole

Zgrada Osnovne škole Josipa Kozarca nalazi se u istoimenoj ulici u Semeljcima. Osim središnje zgrade, još je šest područnih zgrada, odnosno šest područnih odjela: Kešinci, Koritna, Vrbica, Mrzović, Forkuševci i Vučevci. Od šest sela, dva ne pripadaju našoj općini – Forkuševci i Vučevci. Trenutno školu pohađa oko 600 učenika.

Prva školska zgrada u Semeljcima izgrađena je već 1786., a bila je nasuprot današnje samoposluge. Kako je zgrada bila drvena i loša, potreba za novom zgradom javila se već 1800., a izgrađena je već 1833. U svibnju 1895. srušena je i ta zgrada da bi se učenici u listopadu preselili u novu koja je bivala školskom zgradom sve do izgradnje ove današnje., 1976. godine.

Popratni sadržaji uz samu zgradu su: nogometna igrališta, rukometno i košarkaško igralište, poligon za vožnju biciklima, bazeni i neizbježna dvorana.
Sve su područne škole ili nove ili obnovljene unazad nekoliko godina. Jedino za adaptacijom još vapi vučevačka škola. Nakon Domovinskoga rata Forkuševci , Kešinci i Koritna dobili su nove zgrade, a Vrbica prije njih. U potpunosti je obnovljena mrzovička škola. Sve su škole informatički opremljene i prate trendove suvremenih škola, unatoč neprestanim potrebama za novim sredstvima i pomagalima za nastavu.

Učenici i nastavnici škole organiziraju različite aktivnosti u školama gdje su pozvani sudjelovati i suseljani. Osim toga, učenici i učitelji sudjeluju u seoskim aktivnostima. Kamo god krenete, u bilo kojem smjeru obrazovanja, učenici naše škole su poznati u svim srednjim školama po svom znanju, ali i u županiji i na državnim natjecanjima redovito postižu visoke uspjehe. Imamo se doista čime pohvaliti! Najuspješniji učenici nagrađeni su na kraju školske godine, a njihova imena pročitana su na akademiji povodom Dana škole gdje su dočekani ovacijama aplauza.

Svijet napreduje, a i naša škola s njim, unatoč zgadi staroj 30 godina, ali u svakom slučaju iznimno sačuvanoj i osuvremenjenoj.

Naš ponos:  Kemičari, matematičari, atletičari, zbor i folklor.

 

 

 
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 

Tražilicaučilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju