preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

 

Vijesti

Cijeli tjedan STEM aktivnosti za učenike iz Semeljaca, Trnave i Selaca

Drugi dio zimskih praznika, od 20. Do 24. Veljače, za učenike osnovnih škola iz Semeljaca, Trnave i Selaca, protekao je u znaku STEM-a. Dio je to projekta „STEM – moje obrazovanje“, financiranog u potpunosti sredstvima Norveškog financijskog mehanizma, kojim je nabavljen i velik dio opreme koja je korištena u projektnim aktivnostima.

            Tzv. „STEM-tjedan“ održan je od 20. Do 23. Veljače, a svaki od dana bio je posvećen određenom školskom predmetu ili skupini predmeta.

 

 


    Prvi dan „STEM-tjedna“ u Semeljcima tako su otvorili priroda i društvo, biologija i fizika, a zajednički su sudjelovali učenici osnovnih škola iz Semeljaca, Trnave i Đakovačkih Selaca, uz mentorstvo učitelja svih triju škola.

 

    Drugog dana „STEM-tjedna“ učenici i njihovi mentori u Semeljcima su se posvetili matematici na svim razinama, od 2. do 8. razreda.

 

   

Trećeg dana „STEM-tjedna“ aktivnosti su se nakratko „preselile“ u osnovnu školu u Đakovačkim Selcima, u kojoj su radionice bile posvećene nečemu što se ne viđa često u osnovnim školama – astronomiji i meteorologiji.

 

 

  Posljednji dan „STEM-tjedna“, učenike je pobliže upoznao s robotikom, popularnom izvannastavnom aktivnosti koju pohađaju deseci učenika triju škola koje su uključene u projekt „STEM – moje obrazovanje“. A kako se vidi iz popratne galerije, jednako su zainteresirani za robote i njihovo programiranje, bili učenici razredne i predmetne nastave.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Gregić   datum: 9. 3. 2023.

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 

            

 


Tražilicaučilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju