2019-06-05 08:15:14

U Koprivnici održano finale 13. Lino višebojca
 
U Koprivnici održano finale 13. Lino višebojca
 
10.000 osnovnoškolaca sudjelovalo u sportskim natjecanjima Lino višebojca u sezoni 2018./2019.
 
U subotu, 1. lipnja, u Sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica održano je finale 13. sezone Lino višebojca u kojem su sudjelovala 24 najbolja višebojca iz 12 osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Našu školu su predstavljali Iva Jukić iz 6. c razreda i Petar Komljenović iz 7.b razreda pod vodstvom prof. Danijela Špehara. Bodrili su ih navijači 3. i 4. razreda Područne škole Koritna te ostali učenici iz OŠ Josipa Kozarca Semeljci. Finalisti su svoje snage odmjerili u nogometu, košarci, atletici, rukometu, a pobjedu su ove godine odnijeli Nina Varga iz Donje Dubrave i Goran Šustek iz Zagreba.
Finalna natjecanja, prigodnim su govorima otvorili članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina te glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.
U obraćanju natjecateljima, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina je istaknula: „U ovih 13 godina, u okviru najvećeg učeničkog sportsko-zabavnog projekta, okupili smo više od 300.000 djece iz tristotinjak škola diljem Hrvatske te ga prenijeli djeci i izvan granica Lijepe naše. Iako se radi o sportu i natjecanju, poruka je uvijek ista; važno je sudjelovati!“
Dvorana je bila ispunjena navijačima i odjekivala glasnim bodrenjem, a atmosferu su dodatno zagrijali Tara Thaler i Dino Jelusić, ovogodišnji pobjednici showa Zvijezde pjevaju.
 
Daniel Špehar, prof.

Osnovna škola Josipa Kozarca Semeljci