2016-11-14 13:00:00

Međunarodno online natjecanje Dabar

               Petaš Hrvoje Penić NajDabar 

     Dabar je međunarodno online natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje. Po prvi put organizirano je i provedeno u Hrvatskoj u vremenu od 7. do 11. studenog  2016. Naša je škola također sudjelovala u ovom natjecanju i svim učenicima možemo reći samo riječi zahvale.

         

Učenici su po razredima bili podijeljeni u nekoliko kategorija:

     Učenici  1. i 2. razreda - kategorija MikroDabar

     Učenici  3. i 4. razreda - kategorija MiliDabar

     Učenici  5. i 6. razreda - kategorija KiloDabar

     Učenici 7. i  8.razreda - kategorija  MegaDabar

     Učenici svih razreda srednje škole su bili kategorija GigaDabar.

    Nastavnica Informatike Marina Gregić je učenike petih i šestih razreda naše škole u sklopu nastave uključila u natjecanje te su oni  vrlo savjesno rješavali pred njih postavljene zadatke, zagonetke i mozgalice u kategoriji  KiloDabar. Natjecanje je osmišljeno kao online rješavanje 15 pitanja u sustavu Loomen za što je predviđen jedan školski sat.

       

      Želimo pohvaliti sve učenike naše škole koji su sudjelovali u natjecanju i osvojili „značku KiloDabar“.

5. razred: Marin Ćaleta,Tomislav  Nađ,Tamara Majhen, Kristijan Kovačević, Marta Grbeša, Marta Jaman, Dominik Sučić i Hrvoje Penić. 6. razred: Dragan Županec,Valentina Jozipović, Josip Brođanac, Stjepan Knežević, Josip Kramarić,Ana Vucić, Petra Nemeth, Valentina Radojčić, Marina Radojčić, Romana Džanija.

     Posebnu pohvalu zaslužio je učenik petog razreda Hrvoje Penić čiji je rezultat ušao u 10% najboljih na razini Republike Hrvatske. Uz značku KiloDabar on je osvojio i značku NajDabar.

                                  

     Nadamo se da će sljedeće godine još veći broj učenika prihvatiti izazov ovog natjecanja u svrhu poticanja razvijanja računalnog i logičkog razmišljanja te popularizacije informatike i računalstva.

                                                                                Sandra Vujnović ,6.b.


Osnovna škola Josipa Kozarca Semeljci