preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

 

Vijesti

„Projekt unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj“ – Vepar

U četvrtak 14. 12. 2023. učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Semeljci sudjelovali su u projektu „ Da nas rijeke ne POPLAVE, smanjimo rizik od POPLAVE“. Program radionice započeo je pozdravom moderatora Igora Šišara. 


    Predavačica Marija Vizner (Hrvatske vode) uvela je učenike kroz edukativnu slikovnicu razumijevanje poplava. Učenici su pozorno pratili i razumjeli predavačicu Mariju koja je prenijela poruku s naglaskom o negrađevinskim mjerama i smanjenju rizika od poplava. Saznali su kako nastaju poplave, o klimatskim  promjenama i pojavnosti poplava, kako možemo izbjeći poplave, o samozaštiti kod poplava; prije poplava/za vrijeme poplava/nakon poplava. 


     Predavač Tomislav Novosel (Hrvatske vode) pokazao je na primjeru makete praktičnu pokaznu vježbu Koncept života uz rijeke – gradnja. Ulijevao je vodu u maketu naselja. Voda je bila rijeka. U maketi su učenici mogli primijetiti da su poplavljene kuće koje nisu bile na uzvisini. Postavljanjem brane stvara se akumulacijsko jezero koje je korisno za životne i rekreacijske potrebe, ali i za stvaranje energije. 
     Nakon radionica uslijedila je društvena igra uz pomoć predavača Marije Vizner i Tomislava Novosel te moderatora Igora Šišara,. U igri, učenici su primijenili stečeno znanje. Učenici se uvijek obraduju novim znanjima jer znanje je moć. Svakako će im biti od pomoći u njihovom daljnjem školovanju i budućem životu.
Završetak druženja obilježili smo zajedničkom fotografijom. 


Učiteljica Ivona Grbeša

Videozapis

Više fotografija pogledajte u FOTOGALERIJI.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Gregić   datum: 18. 12. 2023.

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


 

            

 


Tražilica

učilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju