preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

 

Vijesti

Croatian Makers Liga

 

     Sudjelujući u Croatian Makers Ligi, projektu udruge Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih – IRIM, naši učenici postigli su odlične rezultate.

      Fokus ovog projekta je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti, tehnoloških i ostalih kompetencija u okviru STEM područja za mlade u Hrvatskoj i drugim zemljama, kako bi postali ravnopravni građani 21. stoljeća. (preuzeto sa http://croatianmakers.hr/hr/o-nama/)


U sklopu natjecanja održana su četiri kola natjecanja, online te uživo, u kojem su učenici pokazali zavidno znanje i sposobnosti prilikom upravljanja robotima.

Naime, učenici naše škole bili su podijeljeni u dvije skupine. Mlađu dobnu skupinu robotičara vodile su učiteljice Katarina Blažević i Marina Gregić, dok je stariju  dobnu skupinu robotičara vodila učiteljica Nikolina Mihić, a nakon preuzimanja i učiteljica Sanja Korajac.

Kola su uključivala rad s micro:bitom, Maqueen robotima, rad s diodama, senzorima za praćenje linije, infracrvenim senzorima, Huskylens kamerom… Učenici su navedene robote programirali prema uputama pojedinih zadataka i kola.


Poseban uspjeh ostvarili su učenici Vita Dubravac i Matej Jelenić, uz vodstvo učiteljice Marine Gregić, postigavši prvo mjesto u Đakovačkoj ligi Croatian Makers lige. Zbog ostvarenog uspjeha imali su priliku sudjelovati u Superfinalu Croatian Makers Lige na razini Republike Hrvatske koje se održalo online.

 

Sudjelujući u Croatian Makers Ligi učenici su stekli vrijedno znanje i iskustvo iz područja robotike, unaprijedili su svoje već postojeće vještine učenje, rješavanja problema te komunikaciju, a ujedno se i prilikom svakog natjecanja i zabavili uz ponekad „neposlušne robote“.

Veselimo se suradnji i u novoj školskoj godini te natjecanjima koje učenici već s nestrpljenjem očekuju.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Gregić   datum: 30. 5. 2023.

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 

            

 


Tražilica

učilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju