preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

 

Vijesti

Pozdrav jeseni i posjet lovcima Lovačkog doma „Srndać“ Kešinci

 

         Učenici od 1. – 4. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Semeljci, održali su 7. 10. 2022. godine poludnevni izlet Pozdrav jeseni i terensku nastavu posjet Lovačkom domu Srndać, Kešinci. Učenici i njihove učiteljice sastali su se ispred škole u Semeljcima u 8:15 sati. U 8:30 sati, spretni vozači semeljačkog DVD – a i kešinačkog DVD – a vozilima su nas prevezli do lovačkog doma kešinačke šume.

 


         Dočekao nas je najstariji član lovačkog društva lovac Mato Zegnal. Lovac Mato se predstavio učenicima, opisao svoju ulogu kao lovac i ukratko se osvrnuo oko sebe da učenici pokušaju spoznati okolinu u kojoj se nalaze. Nakon predstavljanja, slijedio je dogovor i plan obilaska područja.

Prvi obilazak je bila unutrašnji prostor doma. U njemu se nalaze trofeji uspješnih lovaca, preparirane životinje, fotografije članova, od kako postoji lovački dom do danas.

Nakon zanimljive priče o lovačkim pustolovinama i korisnim informacijama, lovac Mato je odgovarao radoznalim učenicima na njihova pitanja.

Nakon obilaska doma, krenuli smo u šumu.

Učenici nisu mogli sakriti oduševljenje veličinom šume. U šumi, osim raznovrsnih životinja i bilja, postoji i poznati Tomin hrast, koji je poznat starijoj generaciji toga kraja.

Ta velika pluća naše Zemlje, ostavlja veliki dojam na sve nas. Učenike je lovac osvijestio o važnosti očuvanja šume. Šuma nam je pokazala jesen u njoj. U hodu kroz nju, uočili smo i tragove životinja; trag malog praseta, prekrasan biljni svijet u predivnim jesenskim bojama, penjanje na čehu s koje lovci imaju bolji pogled u daljinu.

Na kraju našeg putovanja kroz šumu lovac Mato opisao je izgled lovačkog šešira. Njegov šešir sadrži trofeje; dlaka repa divlje svinje, brkovi zeca, biserje starog jelena kojeg su lovci poklanjali svojim ženama optočene zlatom naušnice.

Nakon povratka, uslijedilo je pečenje i kušanje kobasice.

 

Naše putovanje šumom završilo je fotografiranjem za uspomenu i sjećanje. Pri povratku kućama nismo prestajali pričati o današnjem ugodnom boravku s lovcima i vožnjom vatrogasnim vozilima. Možda će i netko postati lovac?

 

Naravno da imamo u planu opet doći na druženje!

 

Učiteljica Ivona Grbeša

 

Fotografije pogledajte u FOTOGALERIJI.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Gregić   datum: 11. 10. 2022.

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 

            

 


Tražilica

učilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju