preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

 

Vijesti

Ostvarena prva mobilnost učenika OŠ Josipa Kozarca iz Semeljaca u okviru projekta „Let's meet in the clouds“, Erasmus+

 

U okviru projekta „Let's meet in the clouds“ programa Erasmus +, u kojemu naša škola sudjeluje od 2019./2020. školske godine, a za cilj ima razvoj vještina učenja i poučavanja pomoću digitalnih alata, od 3. do 8. travnja 2022., ostvarena je prva mobilnost učenika u školi San Viator u Bilbau u Španjolskoj.


U okviru projekta „Let's meet in the clouds“ programa Erasmus +, u kojemu naša škola sudjeluje od 2019./2020. školske godine, a za cilj ima razvoj vještina učenja i poučavanja pomoću digitalnih alata, od 3. do 8. travnja 2022., ostvarena je prva mobilnost učenika u školi San Viator u Bilbau u Španjolskoj.

Osnovnu školu Josipa Kozarca iz Semeljaca predstavljali su učenici sedmih i osmih razreda: Antonija Jurić, Ena Rajninger, Ema Šnjader, Petra Jaman, Sara Kovačević, Anja Brođanac, Karolina Kalić, Gabrijel Tadić i Ante Filip Žolo  u pratnji učiteljice engleskoga jezika, Suzane Cvitković Dragičević, i učiteljice hrvatskoga jezika, Irene Sudar.

Putovanje do Bilbaa sastojalo se od vožnje autobusom do Zagreba, zatim leta Zagreb – Amsterdam, presjedanja u Schipholu na let Amsterdam – Bilbao, zatim vožnje taksijem do hostela Akelarre u kojemu su učenici i učiteljice bili smješteni.

Program edukacije trajao je pet dana, a sastojao se od predstavljanja sudionika, radionica za učenike, razmjene iskustava poučavanja u digitalnim alatima za učitelje te upoznavanje kulturne baštine gradova Bilbao i San Sebastian.

Prvoga dana održano je predstavljanje škola i država koje sudjeluju u projektu (Latvija, Poljska, Hrvatska, Španjolska) i radionica izrade virtualnog turističkog vodiča (kreiranje web stranica, korištenje QR kodova i snimanja videa).

Drugi dan se sastojao od razgledavanja grada San Sebastiana. Učenici su postavljali svoje QR kodove po važnim građevinama i snimali video o svakoj znamenitosti koju su upoznali.  

Trećega dana posjetili su središte grada Bilbaa, poznati muzej Guggenheim i druge znamenitosti koje su također implementirali u svoj virtualni turistički vodič.

Sljedećega dana u školi su održali radionicu Euro-Myth Tales, čiji se prvi dio sastojao od predstavljanja nacionalnih mitova ili legendi. Učenici naše škole predstavili su legendu o Barbari Celjskoj, koju je s njima priredila učiteljica Martina Kaurin. U drugom dijelu radionice, smišljali su svoje legende koje će biti objavljene na portalu e-Twinning.

Peti dan poslužio je za dogovor o daljnjim aktivnostima projekta, tj. organizaciji druge mobilnosti koja će se održati u Hrvatskoj od 9. do 13. svibnja 2022. u OŠ Josipa Kozarca u Semeljcima. Ravnateljica škole, Ružica Primorac i Ana Jaman, koordinatorica projekta i učiteljica engleskoga jezika, predano rade na programu drugoga susreta učenika i učitelja iz partnerskih zemalja projekta Let's meet in the clouds.

 

                                                                                                                              Irene SudarPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Gregić   datum: 4. 5. 2022.

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 

            

 


Tražilica

učilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju