preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

Static HTML

 

Dan sigurnijeg interneta

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca organizira se Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tisuće ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Slogan ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta bio je „Zajedno za bolji internet.“

Učiteljice Informatike provele su aktivnosti kojima su učenike usmjerile na sigurnije, odgovornije i primjerenije ponašanje na internetu.

Učiteljica Informatike Sanja Korajac sa svojim je učenicima pogledala filmove o sigurnosti na internetu (Nemoj postati lovina, Što se Tini dogodilo?, Reci: Ne! – Europolova kampanja protiv on- line iskorištavanja djece) kako bi se djeca upoznala sa svim opasnostima na koje mogu naići služeći se internetom.

 Sa svojom učiteljicom Nikolinom Mihić  učenici petih razreda u alatu Wordart izrađuju oblik (logo sigurnijeg interneta) upisujući sve pojmove koji ih asociraju na sigurniji internet ili opasnosti na internetu.

Učenici šestih razreda napravili su stripove u digitalnom alatu Pixton na temu Ovisnik o internetu, Lažni profil, Cyberbullying, štetni programi, dok su učenici sedmih razreda pravili  kalendar u Canvi, nakon toga pojedinačni radovi složeni su u kalendar po mjesecima.

Brošure u Canvi na temu sigurnijeg interneta te opasnosti na internetu izradili su učenici osmih razreda.

Učenici su dobili nova saznanja koja bi im trebala pomoći u uspješnom svladavanju zamki koje skrivaju društvene mreže i aplikacije kojima se oni svakodnevno koriste.

Martina Kaurin
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: NIKOLINA MIHIĆ   datum: 22. 2. 2021.

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


 

Tražilica

učilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju