preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
LEKTIRE

Kako bi bezbrižno, elektronički čitali lektire, morate se logirati preko CAR-net učeničkog korisničkog računa, na ovu stranicu (slika-link)

 

Različiti, a jednaki

Projekt „Različiti, a jednaki“ održan je 15. listopada 2019. u prostorijama naše škole. U projektu su sudjelovali učenici razredne nastave iz Semeljaca i učiteljice Suzana Birkić, Kristina Milić, Elizabeta Moskalj i Marija Orešković. Projekt smo započeli radionicom o hrvatskom znakovnom jeziku koju je vodila učiteljica Kristina Milić. Učenici su tijekom projekta naučili dvoručnu abecedu te se upoznali s kulturom i načinom života osoba oštećena sluha. Nakon učenja znakovnog jezika, stigao nam je gost predavač Marino Barišić koji nas je upoznao sa životom slabovidnih i slijepih osoba, budući da i sam pripada skupini visoko slabovidnih osoba. Skrenuo je pozornost na to da se slijepe i slabovidne osobe mogu prepoznati po tamnim naočalama, psu vodiču i bijelom štapu. Marino je pričom o svom životu upoznao učenike s poteškoćama s kojima se kroz život susreću slabovidne i slijepe osobe, ali svojim životnim primjerima ukazao i na to kako se unatoč poteškoćama uspješno bavi različitim stvarima. Učenici su imali mogućnost vidjeti kako je to snalaziti se u prostoru s bijelim štapom i povezom na očima, čuti audio knjigu te pogledati kako čitaju i pišu slabovidne i slijepe osobe. Kroz brojna pitanja učenici su saznali sve što ih je zanimalo o svakodnevnom životu slijepih i slabovidnih osoba. Na kraju su velikim pljeskom zahvalili Marinu na gostovanju te se uputili u svoje učionice s osmijesima zadovoljstva i važnom porukom o prihvaćanju i ljepoti različitosti. učiteljice

Elizabeta Moskalj i Kristina Milić

Slike možete pogledati ovdje.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: NIKOLINA MIHIĆ   datum: 2. 11. 2019.

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 

Tražilica

učilice

Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet:  odnosno HUSO korisnički račun za učenike i nastavnike osnovnih škola.


Korisni linkovi
KORISNE STRANICE
 • ŠKOLE
 • CARNET

ČASOPISI
 • meridijani
 • enter
 • drvo znanja
 • pogled kroz prozor
 • pc chip
 • vidi


Društvene mreže

 

 

 


Tražilice


e-mail računi

preskoči na navigaciju